Total Pageviews

Thursday, January 30, 2014

Det var en gang en dame.... av Flink Huldra

 
Flink Huldra liker San Hanshaugen Parken
I dag introdusere vi en dame som heter Flink Huldra. Hun sa nei mange ganger fordi kjemper for menneskeretter. Hun sa nei til Taliban som skutt Malala Yosoufzai. Hør!


Det var en gang en kvinne i Oslo. Hun ønsket så mye å kommunisere på norsk, men hun skulle også finne jobb. Dette ble veldig vanskelig på hun, og hun bestemte seg å øve seg på norsk i en blog.

Hun liker gødt å skrive og hun har startet nå å skrive hit. Det er hun som skrive nå på norsk for at hun kan forbedre hennes språk. Hun gleder seg til å bidra til aviser i Oslo, mens hun smaker liv i utland. Hun tror at dette er helt mulig. 

I forrige uke hun klodde hennes hodet og tenkt! Det var da at hun oppdaget at liv er ikke så lett. Men dette betyr at hun tror i å gjøre hver dag mer innsats. Tenk at hun lærte norsk da hun hadde fylt 50 år og hun flyttet til norge på grunn av forfølgelse. Hun lese norsk aviser på nettet hver dag. Hun liker gødt Klasse Kampen. Hun leser Aftenposten og Morgenbladet. Vi vil kalle hun Flink

Hun har kommentert at norsk mediene har velgig mye debatt, men er hun usikker om hvis Norsk mediene bidra til skilling av folk i leser grupper som ikke hjelpe med integrering. Men hun tror ikke så mye på integrering. Hun snakker mye om å få informasjon om andre folk og å tilhøre. Hun spørre så mange ganger "hva betyr integrering uten tilhøring? Er dette mulig?" 

Flink Huldra leser veldig mye og av og til vil hun deler noe som hun har lest. I dag deler hun dikt av Ruth Maier fra hennes bøk som het: En lys Sommers usigelige smerte Red, Jan Erik Vold
Se her:

Smerte

Hvorfor er alt godt og vondt på samme tid?
Søtt dufter syrinen, senker likevel med sin duft
en dyp smerte i brystet.
Mildt duver kirsebærblomsten mot den blå himmel,
røre likevel med ømne fingre
brystet, så det smerter

Da jeg så hennes først artikel som er dette, jeg spurte hun hvorfor hun er så interessert i Ruth Maier. Hun svartet at der er noen tinge som skjer fordi de sjker og en av dem er at noen ga hun den bøka. Og det andre er at hun skulle forby Darlbergstein 3, hvor Ruth Maier bodde i 1940 tallet for hun ble drept i Auschwitz. Sa hun at hver dag så hun noe som er skrev utenfor Darlbergstein og dette hun kunne ikke glemme.

Her bodde
Ruth Maier
Fødelsår: 1920
Deportert  1942
AUSCHWITZ
DREPT 1.12.1942

Øøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøø!
Men så trist...øøøøøøøøøøøø! De var mange som dør.
øøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøø

Flink Huldra forteller at hun er glad i de unge. Dette er fordi de lærer noe uansett. Noen av de unge... de er aldri de samme som voksener tenker, noen av dem sier Nei i mye. En av dem skrev:
i TIME to say: NO!

Disse dikt ble inkludert i TIME to Say: No! som ble utgitt i Østerrische PEN i Wien. Alle av dem er skrev på elever på Engelsk.

Markus:

We have to stop this crazy situation
Let the women have their education!
This is not an imagination,
We can do this in every nation!

Ramja Jeyakumaran:

Girl or boy we should all go to school
Eduacation would make us smart and probably cool..
http://ttsn.penclub.at/i-am-malala/


Disse i mange sto opp for Malala i 2012. Hva har du gjort i det siste for at andre kan har frihet?

                                                                                  Flink Huldra No comments:

Post a Comment